La biennal d’artesania de Cheongju, un esdeveniment que data de 1999, és la millor i més gran biennal d’artesania del món on participen aproximadament 3.000 artistes de 60 països i un públic de 400.000 visiten cada esdeveniment. Inclou totes les disciplines artesanes i mostra autors contemporanis tant coreans com internacionals.
Enguany, Espanya va ser el país convidat: l’exposició Soul+Matter fou organitzada per Fundesarte, el Consell Espanyol d’Artesania, i comissariada per Rubén Torres.
Les peces seleccionades per exposar a la Korean Craft Biennale són part d’una instal·lació sobre les 13 llunes de l’any. Com que faig cuita amb el forn de llenya tres cops l’any, la idea era coure quatre llunes a cada cuita, (una per cada mes) col·locades en una zona diferent del forn de llenya.
D’aquesta manera, les diferents temperatures i corrents de foc dins del forn, atorgarien a cada lluna una personalitat diferent relacionada amb el seu mes. Va ser tot un experiment, lligat tant a l’atzar com a la intuïció.
En aquesta exposició hi ha sis de les 13 llunes al voltant d’un sol brillant: una de les peces amb els efectes de cocció de llenya més complexes que he obtingut mai.
Els 31 creadors espanyols que van participar en la mostra foren Mercedes Vicente (tèxtil, Madrid), Regina Dejiménez (tèxtil, Madrid), Soledad Santisteban (tèxtil, Bilbao), Adriana Meunié (fibres vegetals, Palma de Mallorca), Idoia Cuesta (cistelleria, Outeiro de Rei, Lugo), Francisco Carrera (brodat, Sevilla), Mónica Guilera (cistelleria, Barcelona), Elisabet Urpí y Nacho Umpiérrez de ‘Eliurpi’ (fibres vegetals, Barcelona), Benjamín Ramírez de ‘Da Capo Escultura’ (marbre, Las Pedroñeras, Cuenca), Jean Briac (marbre, Barcelona), Roger Coll (ceràmica, Badalona, Barcelona), Caterina Roma (ceràmica, Lleida), María Oriza (ceràmica, Aranda de Duero, Burgos), Myriam Jiménez (ceràmica, Madrid), Raúl Mouro (ceràmica, Llamas de Mouro, Asturias), Rafael Galindo (ceràmica, Vila-Real, Castellón), Fernando Garcés (ceràmica, Calatorao, Zaragoza), Raquel Vidal y Pedro Paz de ‘Canoa Lab’ (ceràmica, Almería), Stella Rahola (vidre, Barcelona), Sara Sorribes (vidre, Valencia), Ferran Collado (vidre, Barcelona), Marc Monzó (joieria, Barcelona), José Marín (joieria, Valencia), Marta Armada (joyeria ceràmica, Vigo), Eva Fortuño (joieria, Barcelona), Toni Porto (fusta, Madrid), Ricardo Tena (metall, Barcelona), Natividad Rodríguez (biomaterial, Jaén), y Victoria Rabal (paper, Barcelona).